Sista blogginlagget?

I morgon kvall borjar den landa hemfarden till sverige igen (somm inkluderar 7 h mellanlandning i Qatar) sa det ar hogst troligt att detta blir sista blogginlagget jag skriver innan hemfarden. Kanns valdigt konstigt att det redan ar dags att aka hem - tiden har verkligen gatt fort har! Det ar verkligen blandade kanslor infor hemfarden: a ena sidan kanns det extremt vemodigt eftersom jag kommer att sakna Nepal och alla fantastiska barnen har a andra sidan ska det bli valdigt skont att komma hem till Sverigen igen ocksa.
 
For tillfallet ar barnhemmet invaderat av massa besokare for vad man nog bast kan beskriva som ett "oppet hus". I forra veckan fick vi den forsta donationen fran lokalbefolkningen (i form av mat, bla massor med ris) och idag ar har massa besokare som tittar pa hur barnen har det. Kandes lite som ett djur pa zoo nar man kakade frukost i morse med massa framlingar som tittade pa... Men trots viss kaos for tillfallet ar det ju valdigt bra for hemmets framtid. Dhruba beklagar sig ofta over hur svart det ar att fa lokalbefolkningen som har det lite battre stallt att engagera sig i sina landsmans svarigheter.
 
I gar prommenerade jag och Aruna, ett av barnen pa barnhemmet till supermarketen som ligget en halvtimmes prommenad bort, for att inhandla ingredienser till min middag. Valdigt trevligt att fa gora lite enskilda utflykter med barnen eftersom man lar kanna dem mycket battre da. Aruna pratade pa hela vagen om sin bakgrund och lite allt mojligt. Val dar var hon extremt faschinerad eftersom hon aldrig varit i en sa stor mataffar innan och hon fick aka rulltrappa for forsta gangen i sitt liv,nagot som hon gjorde med skrackblandad fortjusning. Sjalva middagen sen pa kvallen lev val dock sadar... Den enorma konservburken som jag kopt och trodde inneholl krossade tomater visade sig i sjalva verket innehalla tomatpurre och slutresultatet blev verkligen inget markvardigt... Manga av bade barnen och vuxna sa att det var valdigt gott, men jag tror mest att det var for att vara artiga. Men inte latt att gora nagot gott nar utbudet saval som utrustningen ar sa begransade. Jag hade kopt med lite chokladfudge fran affaren ocksa som jag delade ut som efterratt, sa det hjalpte nog till att vaga upp iaf. Men nasta gang blir det bara chokladbollar!
 
Igar akta vi aven och inhandlade bocker att fylla de nya bokhyllorna med.Jag och Dhruba akte i forvag pa motorcykeln, samtidigt som Uma, Abishkar, Astha och Sujan  kom efter med mikrobussen. Tyvarr hann det borja osregna sadar som det bara kan gora i Nepal innan de kunde stiga av bussen, och eftersom de inte tagit med paraply fick de vanta under skydd i ca 40 min innan de kunde ta sig till bokaffaren. Under tiden hann det bildas en 2 dm djup sjo utanfor bokaffaren, som tack och lov rann bort snabbt nar det slutade regna. Nar det val hade slutat regna valde vi ut bocker tillsammans, blandat pa Nepalesiska och engelska. De hade forvanansvart bra utbud i bokaffaren och jag plockade pa oss lite faktabocker saval som klassiker sasom Oliver Twist, Gulliers Travels och Treasure Island pa engelska. Kronan pa juvelen var nar vi hittade ett set med hela Harry Potter serien. Den var aldeles for dyr egentligen, men vi lyckades pruta ner den till ett riktigt bra pris. Vi spenderade knappt 800 spann, och det ar helt sjukt vad mycket bocker man kan fa har for det! Kanns som att det blev en bra blandning och en riktigt bra borjan pa ett litet bibliotek har. En del (t ex Harry Potter bovkerna) ar lite svara for de flesta barnen att lasa i nulaget, men de ska ju vara har i manga ar till och de ar verkligen bra bocker att fa igang laslusten med. Vi flyttade aven in bocker som de hade sedan tidigare i bokhyllan nar vi kom hem. Hoppas verkligen att de ska komma till stor anvandning!
 
Det ar val det som har hant har sen sist ungefat :)